Пентагон створив у Німеччині центр управління військовою допомогою Україні – CNN

Читать на русском
У Штутгарті на базі штаб-квартири європейського командування США створено центр управління військовою допомогою України.

Міністерство оборони США створило в німецькому Штутгарті центр управління для координації постачання та «оптимізації доставки» військової допомоги Україні.

Про це журналістам повідомив високопоставлений представник Пентагону, повідомляє CNN.

Візит Блінкена та Остіна до Києва: Україні пообіцяли нову військову допомогуЕнтоні Блінке та Ллойд Остін у Києві повідомили про те, що США виділять Україні ще більше 300 млн доларів військової допомоги.

Центр управління EUCOM України, або ECCU, базується у штаб-квартирі європейського командування США у Штутгарті та управляється американським військовим генералом з двома зірками, сказав чиновник.

Центр тісно співпрацює з тим, що американські військові називають міжнародним координаційним центром донорів, або IDCC, яким керує генерал із однією зіркою зі Сполученого Королівства, додав чиновник.

«Це було створено для підтримки зусиль цієї системи безпеки», – сказав представник Міноборони.

За словами чиновника, до центру управління, поряд із персоналом США, входять співробітники з 15 інших країн. Центр також керуватиме мережею з більш ніж 40 країн-партнерів та союзників, які зустрілися у Німеччині раніше у вівторок та надають допомогу Україні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Білий дім найняв генерал-лейтенанта армії у відставці Террі Вольфа для координації допомоги Україні у забезпеченні безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: