Білий дім призначив спеціального координатора військової допомоги Україні – ЗМІ

Читать на русском
Генерал у відставці Террі Вольф став спеціальним координатором військової допомоги США та союзників Україні.
Фото: AUSA

Білий дім найняв генерал-лейтенанта армії у відставці Террі Вольфа для координації допомоги Україні у забезпеченні безпеки.

Про це повідомляють CNN та The Hill з посиланням на джерела.

Два чиновники адміністрації президента розповіли, що Вольф нещодавно приєднався до Ради національної безпеки, щоб допомогти координувати військову допомогу США та союзників Україні.

Росія може атакувати маршрути, які використовуються для постачання зброї Україні – ПентагонРосія може вдарити по дорогах чи мостах, якими доставляють зброю в Україну. Але у Пентагоні стверджують, що постачання це не зупинить.

Вольф — тризірковий генерал у відставці, має досвід роботи в Пентагоні, Об'єднаному штабі, Державному департаменті та РНБ. Вольф також мав досвід роботи в коаліції з розгрому «Ісламської держави».

«Після багаторічної кар'єри на стику дипломатії та війни він саме та людина, яка зможе забезпечити Україну зброєю, необхідною для перемоги у кривавій агресивній війні росії», — вважає Натан Сейлз, координатор США боротьби з тероризмом у Державному департаменті при Трампі.

Зазначається, що це двопартійна група сенаторів звернулася до Джо Байдена із закликом призначити координатора допомоги Україні, який очолив би зусилля федеральних агентств, аби краще зрозуміти потреби України в обороні.

«Ця людина також служитиме головною сполучною ланкою між урядом Сполучених Штатів та нашими союзниками та партнерами за кордоном у питаннях, що стосуються передачі існуючих запасів та оцінки можливостей партнерів, таких як літаки, важкі танки та сучасна зброя, яка може бути виготовлена для України», – додали тоді сенатори.

Нагадаємо, 21 квітня президент США Джо Байден оголосив про надання чергового пакету допомоги Україні. Він включатиме 800 млн доларів для заходів безпеки, а також 500 млн у вигляді прямої економічної допомоги.

Подробиці про зміст пакету військової допомоги розповіли у Пентагоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: