Вільний світ має право на самозахист і саме тому допомагатиме Україні більше – Зеленський

Читать на русском
У вільному світі вже майже не залишилося тих, хто не розумів би, що війна росії проти України - це тільки початок
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 26 квітня. Він нагадав, що у світі відзначається 36-та річниця Чорнобильської трагедії, але через терористичні дії росії під загрозою ядерної катастрофи сьогодні весь світ.

Основне зі звернення президента:

  • У 2022 році росія створила катастрофи страшніше Чорнобильської, яка сталася 36 років тому. Пожежа на Запорізькій АЕС показала, що росію не хвилює небезпека ядерного апокаліпсиса; російські танки обстрілювали станцію, прекрасно знаючи, по якому об'єкту ведуть вогонь. Їх не хвилювало нічого. Не хвилювало, що Запорізька станція – найбільша в Європі. Вони й не думали - скільки там енергоблоків і чим може завершитися обстріл.
  • У росії вже не пам'ятають, що таке Чорнобиль. Вони намагалися обкопуватися на землі, на якій заборонено навіть стояти. Вони розворушили землю там, де поховані забруднені радіацією матеріали та де кількість радіоактивних частинок просто зашкалює.
  • Працівники ЧАЕС, які не покинули станцію і підтримували роботу, попри небезпеку, нагороджені державними нагородами.
  • Якщо рф забула, що таке Чорнобиль, у них потрібно відібрати ядерну зброю і ядерні об'єкти. Потрібен глобальний контроль за російськими атомними об'єктами і ядерними технологіями.
  • У вільному світі вже майже не залишилося тих, хто не розумів би, що війна росії проти України - це тільки початок. Всі бачать, що росія хоче захопити Європу, розколоти її, знищити демократію. Але вільний світ має право на самозахист і допомагатиме Україні ще більше. Це показало нарада міністрів оборони країн НАТО 26 квітня в Німеччині.
  • Ринок продовольства під загрозою кризи через терористичні дії росії в Україні.
  • Ракетні удари росії, спроби створити свою колаборантську владу в окупованих містах і селах України призведуть до того, що москва зазнає ще більших втрат. Буде новий санкційний пакет від Євросоюзу. Буде ще більше обмежень для торгівлі. Неминуче буде відмова більшості країн світу від російської нафти та інших російських енергоносіїв.
  • Кожен військовий злочинець і колаборант буде знайдений і притягнутий до відповідальності, за будь-яку ціну і будь-якими засобами.
  • Нехай в росії ніхто не сподівається, що Україна забуде або пробачить викрадення наших дітей, депортацію наших громадян. Знайдемо і повернемо, і дітей і дорослих, всіма засобами та за всяку ціну.
  • Державними нагородами відзначено 243 військовослужбовців Збройних Сил України.

Нагадаємо, Світовий банк попереджає про кризу; вторгнення росії в Україну завдало удару по товарних ринках, змінивши глобальні моделі торгівлі, виробництва і споживання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: