Подоляк закликав росію зробити три «маріупольські кроки», у тому числі перемир'я на Великдень

Читать на русском
Подоляк запросив від росії три кроки. Два з них - проголосити реальне пасхальне перемир'я над Маріуполем, а також оголосити спецраунд переговорів.

Російські війська і сьогодні продовжують обстріл території заводу «Азовсталь» у Маріуполі і концентрують навколо нього техніку для штурму. В ОПУ закликали організувати гумкоридор для виходу цивільних із Маріуполя.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter у неділю, 24 квітня.

Окупанти поновили авіаудари по «Азовсталі» та спробують піти на штурм – АрестовичОкупаційні війська поновили авіаудари по Азовсталі, однак українські захисники тримають оборону і роблять контрвилазки.

«Великдень-2022. Але зараз рф без зупинки атакує маріупольський Азовсталь. Місце, де знаходяться наші цивільні та військові, засипають важкими авіабомбами, обстрілюють артилерією та інтенсивно концентрують сили та техніку для штурму. Хто там наказав не штурмувати?», - написав Подоляк.

Він запропонував просійській стороні «подумати про залишки репутації» та надати гуманітарний коридор для безперешкодного виїзду мирних жителів із Маріуполя.

«Необхідні лише три «маріупольські кроки». 1. Проголосити реальне пасхальне перемир'я над Маріуполем. 2. Негайно надати гумкоридор для цивільних. 3. Погодитись на «спецраунд переговорів», щоб ми забрали/обміняли військових», - додав Подоляк.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що поки що немає можливості деблокувати Маріуполь військовим шляхом.

На «Азовсталі» перебувають близько тисячі цивільних та сотні поранених військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: