Окупанти знову зірвали евакуацію з Маріуполя

Читать на русском
У суботу, 23 квітня, російські окупанти черговий раз зірвали евакуацію з Маріуполя. Близько 200 людей так і не змогли виїхати до Запоріжжя.
theworldnews.net

У суботу, 23 квітня, російські окупанти черговий раз зірвали евакуацію з Маріуполя. Близько 200 людей так і не змогли виїхати до Запоріжжя.

Про це заявив радник міського голови Петро Андрющенко.

Об 11 годині біля ТЦ «Порт-Сіті» зібралось не менш 200 маріупольців, які чекали на евакуацію до Запоріжжя. Замість обіцяних російською стороною автобусів, до них під’їхали російські військові і наказали розходитись, тому що «зараз буде обстріл».

«Фактично, з застосуванням примусу в грубої формі людей було розігнано. Автобуси так і не було подано для погрузки», – розповів Андрющенко.

Одночасно з цим, на відстані 200 метрів від узгодженого пункту, окупанти подали автобус і людей скерували туди. Уже в автобусі їм повідомили, що рейс буде до Докучаєвська, тобто на окуповану Росією територію. Права покинути автобус людям не дали. Окупанти заявили, що евакуація до Запоріжжя була зірвана, адже «націоналісти обстріляли точку евакуації».

Як зауважує радник мера, військові рф використали намагання маріупольців повернутись додому та чесність української армії щодо припинення вогню для організації власних задумів.

В Офісі президента зазначають, що Україна використовує всі можливі варіанти для деблокади Маріуполя. Завдання президента та уряду - зберегти якомога більше життів цивільних і військових українців в обложеному російськими окупантами місті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: