Червоний Хрест зажадав негайного доступу до Маріуполя для евакуації людей

Читать на русском
Міжнародний комітет Червоного Хреста вимагає надати доступ до Маріуполя для безпечної евакуації цивільних та поранених військових.

Міжнародний комітет Червоного Хреста вимагає надати доступ до Маріуполя для безпечної евакуації цивільних та поранених військових. У тому числі із території заводу «Азовсталь».

Про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

Росіяни планують «паради» 9 травня в Маріуполі та Донецьку, на яких проведуть українських полоненихУ спробі продати своєму населенню хоч якусь перемогу росія готова піти на чергове серйозне порушення Женевської конвенції

«Щодня, кожна година, що проходять, мають жахливу ціну для людей. Як нейтральний і неупереджений посередник, МКЧХ готовий допомагати сторонам конфлікту узгоджувати практичні та придатні для виконання угоди для забезпечення добровільної евакуації», - йдеться у заяві.

Також повідомляється, що команди співробітників Червоного Хреста вже розгорнуті на місцях і готові провести евакуацію, як тільки буде укладено угоду та надані гарантії безпеки.

Нагадаємо, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк запропонував росії встановити реальне пасхальне перемир'я та провести спеціальний раунд переговорів для порятунку захисників Маріуполя.

На «Азовсталі» перебувають близько тисячі цивільних та сотні поранених військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: