Росія може атакувати маршрути, які використовуються для постачання зброї Україні – Пентагон

Читать на русском
Росія може вдарити по дорогах чи мостах, якими доставляють зброю в Україну. Але у Пентагоні стверджують, що постачання це не зупинить.
Reuters

Росія націлюватиметься на маршрути, які використовуються для постачання зброї Україні, у спробі уповільнити цей процес.

Про це заявив представник Міністерства оборони США, повідомляє CNN.

Війна в Україні: які країни допомагають найбільшеСША лідирують за загальною сумою допомоги, наданої Україні під час війни. Водночас Естонія надала найбільшу допомогу у співвідношенні до власного ВВП.

За словами чиновника Пентагону, російські сили нечасто завдавали ударів по цілях, що рухаються – колонам або залізниці – але вони можуть спробувати зруйнувати мости, дороги та залізничні сполучення, якими в Україну доставляється зброя або боєприпаси.

Втім, зазначили в Міноборони, навіть якщо росіянам вдасться вдарити по цим маршрутам, вони не зможуть повністю зупинити постачання зброї – вантажів занадто багато.

Нагадаємо, за інформацією The Washington Post, росія направила США офіційну дипломатичну ноту із попередженням про те, що постачання Україні озброєння «підливає олії» у конфлікт і може призвести до «непередбачуваних наслідків».

У міністерстві закордонних справ рф підтвердили існування такої ноти. До того ж її направили не лише Штатам, а й іншим країнам, які допомагають Україні зброєю.

Ексрадник британського уряду з національної безпеки вважає, що путін може розглянути можливість завдання удару по базі НАТО, щоб зупинити постачання зброї в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: