На територію росії примусово вивезено понад півмільйона українців – постпред в ООН

Читать на русском
Росія депортувала на свою територію понад 500 тисяч українців, зокрема 121 тисячу дітей, заявив постпред України в ООН.

Росія примусово вивезла на свою територію понад 500 тисяч українців, зокрема 121 тисячу дітей.

Про це на засіданні Ради безпеки ООН повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Постпред України в ООН відкрито порівняв росію з Третім рейхомРозмах російських звірств зараз можна порівняти з тим, що відбувалося на території України в ході Другої світової війни, коли вона перебувала під нацистською окупацією

За його словами, такі дії окупантів можуть бути кваліфіковані як викрадення людей та вимагають «рішучої відповіді міжнародної» спільноти, насамперед відповідних структур ООН.

Кислиця порівняла насильницьке переселення українців у росію з діями нацистської Німеччини.

Невід'ємним елементом такого переміщення є фільтраційні табори, додав він.

«Щоразу здається, що ми вже звикли до ганебних методів російської війни. Але кожна свіжа новина з Маріуполя та десятків інших гарячих точок доводить, що росіяни здатні досягати нових висот», – зазначив Кислиця.

Нагадаємо, в українській розвідці повідомляли, що росія активно вивозить українських громадян з тимчасово окупованих територій до рф. Після проходження фільтраційних таборів українців відправляють до економічно депресивних районів.

Як писало видання The Independent з посиланням на кремлівські документи, путін підписав указ про переселення майже 100 тисяч насильно вивезених українців до віддалених куточків росії, зокрема в Сибір та за Полярне коло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: