Депортованих у росію українців переселяють до Сибіру та за Полярне коло – ЗМІ

Читать на русском
Українців, яких насильно вивезли до росії, збираються відправити до Сибіру, на Далекий Схід та Північний Кавказ.

Президент володимир путін підписав указ про переселення майже 100 тисяч насильно вивезених українців у віддалені куточки росії, у тому числі в Сибір і за Полярне коло.

Про це повідомляє британське видання The Independent із посиланням на кремлівські документи.

Росія почала видавати паспорти депортованим українцям - ДенісоваРосія шляхом залякування роздає українцям, яких примусово вивезли із країни, свої паспорти.

Минулого місяця в кремлі було підписано наказ про переселення 95,7 тисяч мешканців Донецької та Луганської областей за 5500 миль (майже 8,9 тисяч кілометрів) від їхніх будинків.

В указі говорилося, що «з урахуванням ситуації, що склалася в Україні, російська федерація схвалює розподіл громадян по суб'єктам рф і просить владу забезпечити прийом 95 739 осіб».

Зокрема, 11,4 тисяч людей зібралися відправити до Сибіру, 7,2 тисяч – на Далекий Схід, трохи більше 7 тисяч – на Північний Кавказ, зокрема до Чечні, Дагестану та Інгушетії.

Видання також пише, що мешканців Маріуполя просили підписати документи, в яких стверджувалося, що «українські війська обстріляли їхнє місто». Підписантам сказали, що вони не можуть повернутися до України, бо зіткнуться із «переслідуванням».

Нагадаємо, раніше в українській розвідці повідомляли, що росія активно вивозить українських громадян з тимчасово окупованих територій до рф. Після проходження фільтраційних таборів українців відправляють до економічно депресивних районів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: