Хабар ексдиректору порту «Чорноморськ»: заставу підозрюваного стягнули в держбюджет

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про стягнення на користь держави застави одного з підозрюваних.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд стягнув до державного бюджету понад 2 млн грн застави, внесеної за одного з підозрюваних у справі про отримання неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов'язків керівника державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ».

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратура.

«Слідчим суддею ВАКС задоволено клопотання прокурорів САП про стягнення із одного з підозрюваних у справі щодо отримання неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов’язків керівника МТП «Чорноморськ» понад 2 млн грн, внаслідок невиконання одним із підозрюваних своїх процесуальних обов’язків, передбачених ч. 7 ст. 42 КПК», – інформує прокуратура.

Як стверджують у САП, підозрюваний неодноразово порушував свої процесуальні обов'язки, а саме прибувати за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про керівника ТОВ «Автотехцентр» Дмитра Травинова. Його підозрюють у справі про одержання колишнім в.о. директора порту «Чорноморськ» Ігорем Шевченком неправомірної вигоди.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував Шевченка з альтернативою 2,1 млн грн застави.

Нагадаємо, 10 грудня Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч доларів.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту. Пізніше їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: