ВАКС заарештував керівника порту «Чорноморськ»

Читать на русском

Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання про застосування запобіжного заходу очільнику одного з морських торговельних портів.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відправив під варту виконувача обов'язків директора ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ», якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба суду.

«12 грудня слідча суддя ВАКС застосувала до в.о. директора ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2 млн 102 тисяч грн», – інформують у ВАКС.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про в.о. директора порту Ігоря Шевченка, якого в листопаді 2020 року призначили виконувати обов'язків керівника через відсторонення від посади Олександра Попова.

Нагадаємо, 10 грудня Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч доларів.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту. Пізніше їм повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: