НАБУ затримало на хабарі одного з керівників порту «Чорноморськ»

Читать на русском
Наразі вказаних осіб затримано детективами НАБУ в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

10 грудня 2020 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ на отриманні 250 тис. доларів США неправомірної вигоди викрито одного з керівників ДП «Міжнародний торговельний порт «Чорноморськ» та його спільника.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник ДП «Міжнародний торговельний порт «Чорноморськ» та його посередник висловили пропозицію до представника суб’єкта господарювання приватної форми власності надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тис. доларів США за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – суб’єкта господарювання, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту.

Наразі вказаних осіб затримано детективами НАБУ в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Слідчі дії тривають. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Раніше правоохоронці вручили підозру директору національної академії аграрних наук (НААН) Ярославу Гадзало через елітний позашляховик, який він отримав в якості «подяки».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: