Росія може атакувати базу НАТО, щоб завадити постачанню зброї в Україну – ексрадник Британії з безпеки

Читать на русском
Росія може зважитися на відчайдушний крок та атакувати конвої чи базу НАТО, щоб завадити постачанню зброї в Україну.
bbc.co.uk

Президент володимир путін може розглянути можливість завдання удару по базі НАТО, щоб зупинити постачання зброї в Україну.

Таку думку висловив колишній перший радник британського уряду з національної безпеки, експосол у Франції Пітер Рікеттс, передає Daily Mail.

«Швидше за все, я думаю, що вони шукають якийсь спосіб запобігти чи обмежити цей потік зброї в Україну. Отже, ми можемо побачити атаки на конвої або літаки, які доставляють зброю із заходу. В крайньому випадку, можливо, якийсь ракетний удар по базі в НАТО, де готували озброєння для України. І це, безперечно, поставить перед країнами НАТО справжню дилему», – вважає Рікетт.

Він також вважає, що війна в Україні може тривати «багато років».

«Я вважаю, що президент путін хоче, щоб ми всі боялися, що він може захотіти застосувати ядерну зброю в Україні, що стане серйозною ескалацією і забезпечить ізоляцію росії в усьому світі», – додав Рікетт.

Нагадаємо, за інформацією The Washington Post, росія направила США офіційну дипломатичну ноту із попередженням про те, що постачання Україні озброєння «підливає олії» у конфлікт і може призвести до «непередбачуваних наслідків».

У міністерстві закордонних справ росії підтвердили існування такої ноти. При чому її направили не лише Штатам, а й іншим країнам, які допомагають Україні зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: