«Це дурниця»: у Чехії прокоментували вимогу рф не постачати зброю Україні

Читать на русском
Глава Міноборони Чехії Яна Чернохова вважає, що росія в черговий раз намагається погрозами змусити країни Заходу припинити допомагати Україні
Ян ЛипавськийЄвропейська правда

Чехія проігнорувала дипломатичну ноту росії з вимогою припинити постачання озброєння радянського виробництва третім країнам без згоди москви, оскільки вважає цю претензію нісенітницею і повною дурнею.

Про це повідомляє видання Ceske Noviny з посиланням на міністра закордонних справ Чехії Яна Липавського.

«У МЗС надійшла нота про те, що ми нібито не маємо права поставляти зброю радянського виробництва в треті країни без дозволу росії. Це дурниця, немає такого пункту, що забороняє його реекспорт» - сказав він.

Україна в новому пакеті військової допомоги попросила у США протикорабельні ракети – NYTПротикорабельні ракети будуть додані до нового пакету військової допомоги для України вартістю 800 млн доларів

Глава Міноборони Чехії Яна Чернохова додала, що росія в черговий раз намагається погрозами змусити країни Заходу припинити допомагати Україні, але цей номер у кремля не пройде.

Раніше Чехія прийняла рішення надати Україні більш істотну військову допомогу. Країна відправила в Україну залізничний потяг з кількома десятками основних бойових танків Т-72 і бойових машин піхоти. Ця техніка допоможе Збройним силам України захищатися від росії.

У росії відреагували на ці поставки нотою, в якій зажадали від Чехії надалі не поставляти радянське озброєння третім країнам без дозволу виробника, в ролі якого росія бачить себе, всерйоз претендуючи на спадщину СРСР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: