Через війну в Україні зростає ймовірність конфлікту між ядерними державами – Пентагон

Читать на русском
З початком війни росії проти України москва постійно дозволяє собі дуже провокаційну риторику щодо боєготовності своїх ядерних сил
Генерал Марк МілліEPA - European Pressphoto Agency

Війна в Україні призвела до того, що ризики великого збройного конфлікту між державами, які володіють ядерною зброєю, виявилися дуже високі. Ядерна риторика країни-агресора, росії, стала дуже провокаційною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова начальника Об'єднаного комітету начальників штабів (ОКНШ) армії США Марка Міллі.

У Bellingcat вважають, що путін хоче застосувати ядерну зброю, але його наказ можуть не виконатиЩоб запустити ядерну ракету з росії, потрібні п'ять осіб. У Bellingcat вважають, що як мінімум двоє з п'яти не виконуватимуть наказ путіна.

«Ми вступаємо у світ, який стає все більш нестабільним, і ймовірність великого міжнародного конфлікту між великими державами зростає, а не зменшується» - сказав він.

Міллі додав, що з початком війни росії проти України москва постійно дозволяє собі дуже провокаційну риторику щодо боєготовності своїх ядерних сил.

Нагадаємо, в Пентагоні вважають, що володимир путін може пригрозити заходу застосуванням ядерної зброї, якщо опір України вторгненню продовжиться, викликаючи нові втрати рф.

У кремлі, своєю чергою, заявили, що росія застосує ядерну зброю тільки в разі «виникнення загрози існування країни».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: