Якщо Путін переможе в Україні, він ударить по країнам Балтії – Домбровскіс

Читать на русском
Володимир Путін може не зупинити свою агресію на Україні, а напасти слідом на країни Балтії – Литву, Латвію та Естонію.
PA-EFE/JOHANNA GERON/POOL

Російський президент Володимир Путін, якщо його не зупинять в Україні, ймовірно, продовжить свою агресію, напавши на країни Балтії – Литву, Латвію та Естонію.

Про це в інтерв'ю Politico заявив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

Євросоюз, за його словами, має серйозно поставитися до російської загрози після багатьох років двозначності Брюсселя щодо Москви.

«Якщо ми не підтримаємо Україну, це не зупиниться в Україні. Очевидно, що Путін зараз перебуває у якомусь агресивному воєнному настрої, і, на жаль, цілком імовірно, що ця агресія продовжиться і в інших країнах», — сказав Домбровскіс.

На думку Домбровскіса, наступними можуть стати країни Балтії, оскільки у Росії посилилася антибалтійська риторика.

Європейський чиновник також застеріг від умиротворення агресора: «Це уроки, які слід було засвоїти раніше. Умиротворення агресора не працює, агресора потрібно зупинити будь-що».

До дипломатичних ініціатив Путіна Домбровскіс ставиться скептично. «Питання у тому, чи принесуть вони якісь відчутні результати щодо припинення війни чи хоча б забезпечення припинення вогню чи гуманітарних коридорів. Нині жоден із них, на жаль, не матеріалізувався», – сказав він.

Нагадаємо, ще до нападу Росії на Україну в Литві закликали посилити безпеку країн Балтії за допомогою американських військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: