Фінляндія не звертатиме уваги на погрози росії при вступі до НАТО – глава МЗС

Читать на русском
Гельсінкі куди більше цікавиться питанням синхронізації зі Швецією дати вступу в НАТО, ніж істериками з москви
Пекка Хаавістоslovoidilo.ua

На російські погрози Фінляндії про якісь наслідки, які можуть настати для Фінляндії в тому випадку, якщо країна вступить в НАТО, не планується якось звертати увагу, оскільки вони не є чимось серйозним.

Про це розповів міністр закордонних справ Пекка Хаавісто, 16 квітня повідомляє фінське видання Yle.

«Це не новина, що росія виступає проти розширення НАТО. Ми знаємо про це. І не новина, що якщо НАТО розшириться, то росії доведеться враховувати це у своїх оборонних планах... Нам треба приймати самостійні рішення в галузі оборони» - сказав міністр.

Ядерний удар росії по Україні призведе до втручання НАТО і Китаю – АрестовичЗастосує росія ядерну зброю для наступу, або з метою залякування, їй це не допоможе, тому що у війну негайно втрутиться НАТО, а потім і Китай

Він додав, що погрози з росії ніяк не вплинуть на рішення Гельсінкі подати заявку на вступ до НАТО. Рішення про подачу заявки буде прийнято протягом місяця-півтора, тобто ще до літніх канікул фінського парламенту.

«На розклад впливає питання про Швецію. Чи хочемо ми йти в ногу зі Швецією? Чи синхронізуємося ми з нею? Нашу доповідь про зміну ситуації в галузі безпеки активно читають у Швеції, тобто ми з її допомогою вплинули на дискусію у шведському суспільстві» - зазначив міністр.

Нагадаємо, на тлі війни росії проти України Фінляндія і Швеція, які вкрай перейнялися своєю безпекою, готові вже влітку 2022 року відмовитися від політики нейтралітету і приєднатися до НАТО.

У росії негайно вибухнули погрозами, заявивши, що вступ Фінляндії та Швеції в НАТО може призвести до негативних наслідків, зокрема до нестабільності на півночі Європи та почали демонстративно підтягувати залишки своєї армії до фінського кордону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: