Україна отримала 924 млн доларів гуманітарної допомоги з різних куточків світу

Читать на русском
Сума отриманої благодійної допомоги для України від громадян і корпорацій із різних куточків світу наразі сягнула майже 924 млн дол.
Офіс президента

Сума отриманої благодійної допомоги для України від громадян і корпорацій із різних куточків світу наразі сягнула майже 924 млн дол.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак звітуючи про роботу Координаційного штабу з гуманітарних і соціальних питань.

Найбільше коштів надійшло від благодійників із Великої Британії (47%), Нідерландів (майже 18%), Чехії (11%) та США (майже 8%). Гроші йдуть переважно на рахунки структур ООН та міжнародних гуманітарних організацій. А ті своєю чергою спрямовують їх на допомогу українським біженцям у різних країнах.

Керівник ОП наголосив, що Україна вдячна за допомогу як світовим знаменитостям, так і всім небайдужим громадянам різних країн. Зокрема, Єрмак розповів, що у Великій Британії під проводом благодійної організації Disasters Emergency Committee зібрано понад 310 млн фунтів стерлінгів, свої внески зробили Королева Єлизавета ІІ, британський уряд, зірки кіно, театру та музики.

Крім того, відома голлівудська акторка Міла Куніс, яка народилася в Чернівцях, та її чоловік актор Ештон Кутчер зібрали у США 35 млн дол. і спрямували ці кошти логістичному стартапу Flexport та технологічній компанії Airbnb.

У Франції 8 млн євро зібрало місцеве телебачення завдяки благодійному концерту французьких зірок, а перша леді Французької Республіки Бріжит Макрон передала 1 млн євро.

Нагадаємо, Україна на тлі війни з росією продовжує отримувати тисячі тонн гуманітарної допомоги з усього світу. Станом на кінець березня прибуло понад 163 тисячі тонн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: