Білий дім випустив і продає монету, присвячену Зеленському та Україні

Читать на русском

Білий дім у сувенірному магазині презентував пам'ятну монету, присвячену зверненню Володимира Зеленського до Конгресу США. Її продаватимуть по 100 доларів.
скрін з відео

Білий дім у сувенірному магазині презентував пам'ятну монету, присвячену історичному зверненню Володимира Зеленського до Конгресу США 16 березня 2022 року.

Про це повідомляє сайт сувенірного магазину Білого дому.

Безпольотна зона, санкції, об'єднання U-24: головне з виступу Зеленського перед Конгресом СШАВолодимир Зеленський виступив перед Конгресом США. Закликав запровадити більше санкцій проти Росії, створити безпольотну зону над Україною та надати системи С-300.

Монету із зображенням президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена, а також з моментом виступу Зеленського у Конгресі, випустили у рамках серії «Історичні моменти». На монеті також відбито цитату з виступу президент України: «Світовий лідер – лідер світу».

В описі зазначено, що Зеленський «викликав захоплення законодавців з обох боків тим, що зробив багато для захисту своєї країни та народу від жорстокої агресії Росії».

«Це був напрочуд прямий заклик до дії з боку лідера воєнного часу, який доводить, що допомога Україні є моральним імперативом для країни, яка позиціонує себе як маяк свободи та демократії для всього світу. ... Це було екстраординарне віртуальне звернення до найбільшої у світі військової та фінансової держави», - йдеться в описі монети.

Вартість такої монети – 100 доларів. Прибуток від продажу монети буде повністю скерований на гуманітарну допомогу українцям.

Нагадаємо, у березні Зеленський у Конгресі США закликав встановити над Україною безпольотну зону та надати країні авіацію та зенітно-ракетні системи для захисту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: