Небезпека від імені СБУ: українців попередили про нову кіберзагрозу

Читать на русском
Українців закликали уважно ставитися до будь-яких повідомлень такого роду, оскільки СБУ подібних розсилок не робить.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Служба безпеки України попередила про нову кіберзагрозу. Окупанти почали розсилку листів з вірусом нібито від імені СБУ.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Ворог не залишає спроб влаштувати кібератаки в Україні. Цього разу окупанти розсилають комп'ютерні віруси нібито від імені СБУ», - йдеться в повідомленні.

У ніч вторгнення росія хотіла знищити весь кіберзахист УкраїниЗ початку повномасштабної агресії з боку росії оперативно виявлено та нейтралізовано понад 120 потужних кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління України.

Як підкреслили у спецслужбі, для розсилки листів з вірусами противник використовує популярні меседжери. У повідомленнях користувачам пропонують завантажити файл з нібито «інструкцією дій на період воєнного часу».

«Насправді - це вірусна програма»,- попередили в СБУ.

Зазначається, що основними цілями ворога є державні службовці. Окупанти припускають, що за допомогою їх телефоном зможуть зібрати конфіденційну інформацію.

При цьому, українців закликали уважно ставитися до будь-яких повідомлень такого роду, оскільки СБУ подібних розсилок не робить.

Спецслужба опублікувала алгоритм дій:

  • не відкривайте і не завантажуйте файли від невідомих осіб;
  • відразу видаляйте таку переписку;
  • довіряйте тільки офіційним джерелам інформації.

Нагадаємо, що хакери Anonymous виклали в мережу дані 120 тисяч військових росії, які воюють проти України та «злили» 15 ГБ даних російської православної церкви.

Напередодні СБУ повіломляла, що окупанти прибувши до лав російських військ вчаться мародерити вже на тренувальних базах та грабують у своїх.

Також нагадаємо, що СБУ перехопила нову розмову окупанті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: