Кремль хотів створити «народні республіки» у західних областях України – СБУ

Читать на русском
Росія з літа 2021 вела роботу зі створення фейкових народних республік у західних областях України, повідомили в СБУ.

Росія хотіла створити у західних областях України «народні республіки». Спеціальна група розпочала роботу з повалення конституційного ладу ще влітку 2021 року.

Про це повідомляє Служба безпеки України з посиланням на свідчення одного з учасників угруповання, який пішов на співпрацю зі слідством.

Поради зрадників: як у російській держдумі пропонують «облаштувати» Херсонську областьДепутат російської держдуми Шеремет запропонував приєднати до Росії частину території України.

«На нього вийшов відставний співробітник ворожої розвідки, який виявився організатором «схеми». Він заявив про намір створити нове народовладдя в Україні, і якщо чинна влада сама не піде у відставку, то група перейде до силового сценарію», – розповіли у СБУ.

Для захоплення влади в Україні потрібно було завербувати 500 бойовиків, бажано з колишніх військовослужбовців АТО, та забезпечити їх зброєю.

Втілення плану мало збігтися з російським повномасштабним вторгненням в Україну. Однак у СБУ заявили, що затримали в Івано-Франківській та Хмельницькій областях організатора та ключових осіб мережі.

Нагадаємо, ватажок так званої «ЛНР» Леонід Пасічник анонсував проведення «референдуму» за входження до складу Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: