Допомога з усього світу: скільки тонн гуманітарки отримала Україна від початку війни

Читать на русском
Україна на тлі війни з Росії продовжує отримувати тисячі тонн гуманітарної допомоги з усього світу.

Україна на тлі війни з росією продовжує отримувати тисячі тонн гуманітарної допомоги з усього світу. Усього вже прибуло понад 163 тисячі тонн.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу у четвер, 31 березня.

Війна в Україні: як подати заявку на компенсацію житла у додатку «Дія»У Дія вже можна подати заявку про пошкоджене під час війни житло. Найближчим часом Кабмін розробить механізм компенсації.

«Загальний її обсяг становить понад 163 тисячі тонн. Укрзалізниця вже доставила 41 тисячу тонн до регіонів. Найбільше у Київській, Харківській та Запорізькій області», - зазначив він.

Прем'єр також повідомив, що Норвегія виділить Україні додаткові 20 млн. євро. Цю суму уряд розподілить на важливі програми. До цього Норвегія вже виділила 200 млн. євро на гуманітарну допомогу.

«Домовилися про підтримку від Франції на 300 млн. євро. І про грант від Європейського Союзу на 120 млн. євро. Ці кошти будуть направлені до бюджету. Президент Володимир Зеленський також учора домовився про виділення Україні 500 млн доларів як пряму бюджетну допомогу від уряду США», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, сьогодні Шмигаль заявив, що посівна в Україні розпочалася вже у 20 областях, очікується засіяти близько 6 млн га земель.

Також він повідомив, скільки заявок надійшло на виплату компенсації за зруйноване житло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: