Росію чекає дефолт, якщо вона не заплатить за держоблігаціями в доларах – Moody's

Читать на русском
Якщо росія до 4 травня не заплатити за державними облігаціями у валюті, як того, вимагають контракти, на неї чекає дефолт.
Reuters

Росія може оголосити дефолт після спроби обслуговувати свої доларові облігації в рублях.

Про це заявили в агентстві Moody's, повідомляє Reuters.

Перший за століття зовнішній дефолт: що він означатиме для рф та чому у Кремлі його заперечуютьЩо означатиме дефолт для росії та чи вплине він на пересічних росіян, читайте у матеріалі Слово і діло.

Росія 4 квітня заплатила за двома суверенними облігаціями з терміном погашення в 2022 і 2042 роках, в рублях, а не в доларах, як мала за умов цінних паперів.

Таким чином, на росію може чекати дефолт за визначенням Moody's, якщо до 4 травня не буде виплат у валюті. «Контракти на облігації не передбачають погашення в будь-якій іншій валюті, крім доларів», – наголосили в агентстві.

Нагадаємо, 11 квітня в агентстві S&P заявили, що росія фактично оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом у зв'язку з тим, що запропонувала власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах. У росії це заперечують.

Крім того, російська влада збирається судитися, якщо країни Заходу оголосять росії дефолт через відсутність виплат за єврооблігаціями у валюті.

«Слово і діло» разом з експертами розбиралося, що означатиме дефолт для росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: