ЗСУ за добу відбили на Донбасі вісім атак окупантів – Генштаб

Читать на русском
Російська армія продовжує безуспішні спроби захопити Попасну та Рубіжне. На Донбасі загалом за добу було відбито вісім атак окупантів.

Збройні сили України на території Донецької та Луганської областей минулої доби відбили вісім атак російських окупантів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Також наші військові знищили чотири танки, шість бронетранспортерів, чотири бойові машини піхоти та одну артилерійську систему супротивника.

На Донецькому та Таврійському напрямах основні зусилля російські військові зосереджують на спробах захопити Попасне та Рубіжне, безуспішно.

У Міноборони Британії прогнозують ескалацію на Донбасі у найближчі 2-3 тижніБойові дії на Донбасі посиляться у найближчі два-три тижні. Наразі тривають бої навколо Херсона та Миколаєва та відновлюється наступ росії на Краматорськ.

На Волинському та Поліському напрямках окремі підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання щодо прикриття українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без змін.

На Південнобузькому напрямку противник намагається провести фортифікаційне обладнання позицій, поповнює запаси озброєння та військової техніки, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. Також проводить розвідку із залученням безпілотних літальних апаратів.

Крім того, російські окупанти продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі населених пунктів України.

Нагадаємо, за даними Пентагону, станом на вечір 14 квітня в Україні перебуває 65 повністю боєздатних батальйонно-тактичних груп російської армії, що становить близько 45 тисяч військових.

Раніше ми писали, з якими складнощами може зіткнутися російська армія під час наступу на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: