Ракетна програма в Україні не зупинялася ні на день – Данилов

Читать на русском
За словами Данилова, ще в червні 2019 року президент визначив набір завдань для розробки в рамках програми ракетно-реактивного озброєння на період до 2030 року.
РК-360МЦ «Нептун»Вікіпедія

При президентові Володимирі Зеленському ракетні розробки України велися постійно, програма зі створення ракет не зупинялася ні на день. Результатом стали протикорабельні ракети, що втопили найбільший російський корабель на Чорному морі.

Про це написав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов у своєму Facebook.

«Просто необхідно сказати кілька слів про нашу ракетну програму, оскільки виявилося занадто багато причетних... А правда полягає в тому, що без волі президента Зеленського у нас не було б зброї, яка може передати гарячий привіт рашистам, і не тільки російському військовому кораблю. Наша ракетна програма не зупинялася ні дня. Тому що деякі удають, що після 2019 року все пропало, і це – абсолютна брехня» - написав він.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

За словами Данилова, ще в червні 2019 року президент визначив набір завдань для розробки в рамках програми ракетно-реактивного озброєння на період до 2030 року. Виконуючи ці завдання, в Україні завершили дослідження за проєктами «Вільха» (РСЗВ) та «Нептун» (протикорабельні ракети). Протягом 2019 і 2020 років за цими проєктами були проведені ключові випробування, які довели їх готовність до постановки на озброєння.

У 2021 році, додав Данилов, на нараді РНБО схвалили рішення про розвиток ракетного озброєння до 2031 року. На цю програму планувалося витратити 200 млрд грн.

Раніше ми писали про те, що ввечері 13 квітня було завдано ракетного удару по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК - 360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: