Хіматака в Маріуполі: в «Азові» розповіли про стан бійців

Читать на русском
В українському полку, який захищає Маріуполь, повідомили, що стан їхніх бійців задовільний після розпилення російськими окупантами невідомої речовини.

Після атаки окупаційних військ російської федерації невідомою речовиною по бійцях українського полку «Азов» їхній стан задовільний, контакт цивільних з речовиною був мінімальний.

Про це повідомляють в самому полку - «Азов».

«Постраждалі особи внаслідок розповсюдження ворогом отруйної речовини невідомого походження в місті Маріуполь знаходяться у відносно задовільному стані. Контакт цивільних осіб з речовиною був мінімальним, адже епіцентр ураження був на певній відстані від місця перебування людей», – інформують бійці.

Як стверджують у полку «Азов», військовослужбовці перебували ближче до епіцентру ураження. Двоє бійців «Азову» під постійним наглядом лікарів. Також серед постраждалих цивільних найгірший стан - у літньої жінки. Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей.

«Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім через перебування в повній блокаді їх аналіз неможливий. В той же час, основним завданням є спостереження за станом бійців та наслідками від отруєння», – кажуть військові.

Нагадаємо, увечері 11 квітня полк «Азов» заявив, що російські війська скинули з безпілотника отруйну речовину невідомого походження у Маріуполі.

Засновник «Азову» Андрій Білецький повідомив, що під час російської хіматаки постраждали троє бійців.

У Міністерстві оборони України досі перевіряють інформацію про хімічну атаку в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: