Зростає ризик застосування росією фосфорних боєприпасів у Маріуполі – британська розвідка

Читать на русском
Оскільки російська армія вже застосовувала фосфорні боєприпаси на Донеччині, то може використовувати їх у боях за Маріуполь.
Ілюстративне фото

Застосування російськими військовими фосфорних боєприпасів у Донецькій області підвищує ймовірність їхнього майбутнього застосування у Маріуполі, оскільки бойові дії за місто посилюються.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

У новому звіті також йдеться, що в Донецькій та Луганській областях продовжуються російські обстріли, «при цьому українські сили відбили кілька атак, внаслідок яких було знищено російські танки, автомобілі та артилерійське обладнання».

«Постійна залежність росії від некерованих бомб знижує їхню здатність розрізняти цілі та завдавати ударів, водночас значно збільшуючи ризик подальших жертв серед цивільного населення», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що російська армія регулярно застосовує в Україні заборонені фосфорні боєприпаси.

Фосфорними боєприпасами росія вже обстрілювала Авдіївку у ніч проти 27 березня. Застосовували їх також у районі міст Ірпінь та Гостомель Київської області.

Крім того, російські окупанти застосували фосфорні снаряди у Мар'їнці, Красногорівці та Новомихайлівці Донецької області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: