Євросоюз вніс більше 20 російських авіакомпаній у чорний список

Читать на русском
Аерофлот та ще 20 російських компаній внесли до списку заборонених у Євросоюзі перевізників, вони не відповідають міжнародним стандартам безпеки.
Слово і діло

Комітет з безпеки польотів Європейського Союзу вніс 21 російську авіакомпанію до списку перевізників, яким заборонено або обмежено польоти в межах блоку, оскільки вони не відповідають міжнародним стандартам безпеки.

Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

Росія за допомогою сербської авіакомпанії уникає заборони на польоти в ЄС, – The GuardianРосіяни використовують сербську авіакомпанію Air Serbia, щоб літати в Європу і обійти загальноєвропейську заборону на польоти.

Серед російських авіакомпаній, які потрапили до списку – «Аэрофлот», «Россия», «Победа», S7, Utair, Nordwind, «Аврора», «Ижавиа».

«Росавіація дозволила російським авіакомпаніям експлуатувати сотні іноземних літаків без чинного сертифікату льотної придатності. Відповідні російські авіакомпанії свідомо зробили це, порушуючи відповідні міжнародні стандарти безпеки. Це не лише явне порушення Конвенції про міжнародну цивільну авіацію (Чиказька конвенція), а й створює безпосередню загрозу безпеці польотів», – заявила єврокомісар з питань транспорту Адіна Валян.

Вона наголосила, що це рішення не пов'язане із війною росії в Україні.

Нагадаємо, тим часом Євросоюз почав працювати над шостим пакетом санкцій проти росії, який включає пункт про нафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: