Росія знову використала в Україні заборонені фосфорні бомби

Читать на русском
Сама росія інформацію про можливе застосування своєю армією фосфорних боєприпасів під час війни в Україні не коментувала.

В Авдіївці Донецької області війська росії застосували заборонені фосфорні боєприпаси у ніч на 27 березня.

Про це голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив в Телеграмі.

«В Авдіївській промці російські фашисти застосували фосфорні боєприпаси. Наслідки цих обстрілів зараз встановлюємо», – зауважив він.

Про обстріли фосфорними бомбами також повідомив корреспондент BuzzFeed News Крістофер Міллер опублікувавши фото.

«Це відбувається зараз на лінії фронту біля Авдіївки, російські війська використовують білий фосфор проти українців. Фото від українського лейтенанта, зроблене в режимі реального часу. Він описав ситуацію як «божевілля», - написав Міллер.

Українська влада і раніше повідомляла, що окупанти використовують у війні проти України заборонені фосфорні бомби. Повідомлялося про такі факти у Краматорську (Донецька область), в районі Попасної (Луганська область).

Напередодні, 24 березня голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що російські війська скинули фосфорні бомби на місто Рубіжне.

Нагадаємо, що про використання російськими військами фосфорних боєприпасів у районі міст Ірпеня та Гостомеля Київської області 23 березня повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин. І нагадав, що використання таких видів зброї проти мирного населення є злочином проти людяності та порушенням Женевських конвенцій 1949 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: