Війна в Україна: збиток інфраструктурі перевищив 80 млрд доларів – KSE

Читать на русском

Через війну в Україні збитки інфраструктурі перевищили 80 млрд доларів. А загальні втрати економіки через війну коливаються від 564 млрд до 600 млрд доларів.

Загальна сума прямого задокументованого інфраструктурного збитку досягла 80,4 млрд доларів або 2,4 трлн гривень.

Про це свідчить аналіз, який здійснюється в рамках проєкту «Росія заплатить» командою KSE Institute та волонтерами.

За час повномасштабної війни в Україні було пошкоджено, зруйновано або захоплено мінімум 23 тисячі кілометрів доріг, 37 тисяч квадратних метрів житлового фонду, 319 дитячих садків, 546 навчальних закладів, 205 медустанов, 145 заводів та підприємств, 74 релігійні споруди та 6.

Крім того, в результаті війни постраждали щонайменше 54 адміністративні будівлі, 277 мостів і мостових переходів, 10 військових аеродромів, 8 аеропортів і 2 порти.

За оцінками Міністерства економіки та KSE, загальні втрати економіки України через війну коливаються від 564 млрд до 600 млрд доларів. Тут враховуються втрати ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, втрати державного бюджету України через війну з росією становлять близько 2 млрд гривень на день.

Згідно з прогнозом Європейського банку реконструкції та розвитку, економіка України скоротиться на п'яту частину цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: