США мають докази того, що рф умисно вражає цивільну інфраструктуру, – CNN

Читать на русском
Сполучені Штати Америки мають докази того, що російські військові навмисно відкривали вогонь по цивільній інфраструктурі України.
meta.ua

Сполучені Штати Америки мають докази того, що російські військові навмисно відкривали вогонь по цивільній інфраструктурі України.

Про це повідомляє CNN.

США розцінює такі вчинки рф як військовий злочин.

Наразі адміністрація президента США Джо Байдена допомагає надавати докази для розслідувань проти Росії щодо її військових злочинів.

«Адміністрація допомагатиме надавати докази численним розслідуванням, які ведуться, але ми бачимо чіткі докази того, що вони скоюють військові злочини через ці невиборчі та навмисні атаки на цивільні об'єкти та населення України», – заявив чиновник Білого дому.

Нагадаємо, збитки, завдані інфраструктурі України за час війни, станом на 17 березня становлять 1,8 трлн гривень (62,6 млрд доларів). За тиждень обсяг втрат зріс на 330 млрд гривень (8,3 млрд доларів).

Також повідомляли, що Росія продовжує отримувати майже миттєві метеорологічні дані від західних та інших урядів. Ці дані, на думку деяких експертів зі зброї, можуть бути використані для планування хімічної чи біологічної атаки в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: