Зведення Генштабу: росія перекинула на Харківщину військових з Бєлгороду

Читать на русском
Ворожі війська продовжують завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на всій території України.
фото АР

Російські окупаційні війська зосереджуються на захопленні Маріуполя та наступі в районі міста Ізюм на Харківщині. Крім того, з Бєлгородської області в район Шевченкового Харківської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп противника.

Про це у Фейсбуці повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ в оперативній інформації станом на 18.00.

«Російська федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти нашої держави. Ворог і надалі проводить підготовчі заходи з метою активізації наступальних дій на сході України для встановлення повного контролю над територіями Донецької та Луганської областей. Основні зусилля окупантів зосереджуються на захопленні Маріуполя та наступі в районі міста Ізюм. Залишається високою ймовірність залучення противником диверсійно-розвідувальних груп для здійснення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури», - йдеться в повідомленні.

У Росії намагаються мобілізувати на війну викладачів училищГенеральний штаб ЗСУ поділився оперативною інформацією про спроби РФ зібрати нові сили для продовження війни.

Зазначається, що ворог продовжує завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у складі та положенні військ противника не зафіксовано.

На Слобожанщині противник продовжує здійснювати часткове блокування міста Харкова. З метою прихованого пересування окупаційних підрозділів по території Харківської області ворог здійснює радіоелектронне придушення мереж стільникового зв’язку. З метою нарощування угруповання військ, з Бєлгородської області у район Шевченкового Харківської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп противника.

Крім того, на Донецькому напрямку ворог продовжує штурмові дії. Основні зусилля окупантів зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та Новобахмутівка. Водночас, загарбники продовжують завдавати авіаційних ударів по населених пунктах Вугледар і Новоселівка Друга. Намагаються відновити наступ у районах Новотошківського, Степного і Мар’їнки.

На Південнобузькому напрямку окупанти не полишають спроб утримати позиції та рубежі на адміністративному кордоні Херсонської області.

Рф продовжує підготовку штурму Донбасу, йде перекидання військ – ГенштабРосія продовжує перекидати свої війська на Донбас для наступу. На території Білгородської області окупанти розгорнули польові табори.

При цьому, в Генштабі повідомили, що українські захисники та захисниці тримають оборону і поступово відтісняють ворожі війська на окремих напрямках.

Нагадаємо, що за час війни проти України російська сторона втратила близько 19 100 військовослужбовців. Також ЗСУ знищили понад 700 танків.

Також, Генеральний штаб ЗСУ відзвітував про ситуацію на фронті станом на минулу добу, 8 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: