Генеральний штаб ЗСУ відзвітував про ситуацію на фронті

Читать на русском
У Генеральному штабі Збройних сил України розповіли оперативну інформацію про ситуацію на фронті.
24 канал

Російські окупанти продовжують знищення цивільної інфраструктури, завдаючи ракетних та артилерійських ударів по залізничних вузлах та шляхах сполучень, станціях, житлових кварталах та місцях евакуації цивільного населення з районів ведення бойових дій.

Про йдеться в оперативному зведенні від Генерального штабу ЗСУ станом на 18.00.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжує нарощування угруповання військ. Окупанти не полишають спроб наступальних дій в напрямку населених пунктів Попасна та Сєвєродонецьк, однак успіху не мають.

На Південнобузькому напрямку ворог вів бойові дії в районі населеного пункту Олександрівка.

Під Харковом бригада електриків підірвалася на мініНа Харківщині біля Дергачів бригада енергетиків Харківобленерго підірвалася на міні. Є постраждалі.

Противник продовжив блокувати місто Харків, здійснює обстріли житлових кварталів з використанням артилерії, зокрема і реактивних систем залпового вогню та мінометів великого калібру.

Окупанти повністю вивели підрозділи своїх військ з території Сумської області до російської федерації.

«На тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, здійснюючи протиправні дії стосовно цивільного населення, зокрема пограбування помешкань, викрадення транспортних засобів та затримання громадян України», - додали у Генштабі.

Окупаційна влада на тимчасово окупованій території Донецької області отримала вказівки від російських кураторів щодо повернення на зазначені території людей, які виїхали протягом січня-лютого 2022 року до російської федерації.

Сили оборони України успішно відбивають атаки противника на всіх напрямках, завдають ворогу втрат та готові до будь-яких змін оперативної обстановки.

Нагадаємо, раніше Людмила Денісова розповіла про нові воєнні злочини російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: