Російські війська намагаються обійти Ізюм, але зазнають втрат, – голова ОВА

Читать на русском
Російські війська продовжують обстрілювати житлові райони Харкова та передмістя. Складним залишається Ізюмський напрямок, там ЗСУ завдають ворогу значних втрат.
parlament.ua

Російські війська продовжують обстрілювати житлові райони Харкова та передмістя. Складним залишається Ізюмський напрямок, там ЗСУ завдають ворогу значних втрат.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За добу, 8 квітня, окупанти завдали близько 50 ударів із артилерії, мінометів, танків та РСЗВ. Постраждала інфраструктура Салтівки, Холодної Гори, Олексіївки, ХТЗ. Війська рф активно обстрілювали Дергачі. Пошкоджені будівлі лікарні, амбулаторії, житлові будинки.

«Складним залишається Ізюмський напрямок. Росіяни намагаються обійти Ізюм, позиції нашої армії і концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської областей, чим посилити там військову присутність. Але завдяки Збройним Силам України на цих територіях ворог дійсно щодня зазнає великі втрати техніки та живої сили», – розповідає Синєгубов.

В області продовжують евакуацію населення, зокрема Барвінкової та Лозової громад. Саме в цих населених пунктах скоро можуть розвернутись активні бойові дії.

Зазначимо, російські війська і хотіли б взяти Харків, але зробити це вони не зможуть. Місто готове до оборони значно краще, ніж на початку війни, а ось найкращі військові підрозділи російських окупантів вже розгромлені. Все, що залишається росіянам - намагатися блокувати місто і постійно вести його обстріли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: