Російській армії доводиться терміново змінювати плани наступу – Маляр

Читать на русском
У росії була певна стратегія війни, але оскільки вона не спрацювала, росіяни змушені в короткі терміни судорожно міняти свою тактику
Ганна МалярАрмія Інформ

Російські війська через втрати та невдачі змушені змінити свій план військових дій. Зараз вони зосереджені на захопленні Донбасу, проте в Київській, Чернігівській та інших областях загроза повторного вторгнення залишається, попри те, що російська армія звідти втекла.

Про це повідомила заступник Міністра оборони Анна Маляр.

«По-перше, зараз російські війська перегрупують свої підрозділи. Тобто те, що вони покинули Київську та Чернігівську області, - це не їхня добра воля, насправді ЗСУ позбавили їх підрозділи боєздатності, в результаті чого ті змушені були піти» - сказала вона.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Маляр додала, що у росії була певна стратегія війни, але оскільки вона не спрацювала, росіяни змушені в короткі терміни судорожно міняти свою тактику. Зараз вони нарощують кількість техніки біля кордону, ведуть розвідку, намагаючись визначити нові місця для наступу, шукають слабкі місця, аналізують досвід 44 днів війни.

«Вони не очікували саме такої оборони; вона у нас була більш інтелектуальною, ніж силовою. РФ зараз використовує будь-який час для того, щоб його затягнути та стати ще міцніше. Ми з вами повинні усвідомлювати, що небезпека наступу існує» - резюмувала заступник міністра.

Нагадаємо, раніше в Луганській ОВА заявили, що російські військові закінчують підготовку до великої атаки, яка буде проходити на території Донецької та Луганської областей.

Як повідомляли в Генштабі та Міноборони, російські війська після невдачі на Київському і Чернігівському напрямку спробують оточити сили ООС і захопити весь Донбас.

Нагадаємо, в оосії реорганізували систему управління угрупованням вторгнення в Україну. Тепер військами командує генерал Олександр Дворніков - командувач Південним військовим округом російської армії, досвідчений каратель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: