Резніков знову нагадав Заходу, що Україні потрібна сучасна зброя

Читать на русском
Українські військові дуже швидко освоюють іноземні зразки озброєння. Тому західні танки, артилерію та іншу техніку вони також освоять дуже швидко
Олексій РезніковFacebook

Україні потрібна зброя дальньої дії, а також важка і легка бронетехніка, щоб швидше вигнати російських окупантів зі своєї землі. Це питання першорядної важливості на цю мить.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в ході брифінгу іноземними журналістами.

«Нам потрібні РСЗВ з дальністю понад 30-50 км. Нам потрібні протикорабельні ракети, щоб зупинити їх в Одесі та на Чорному морі. Нам потрібно багато танків, броньованих машин і артилерії калібру 155 мм» - зазначив він.

Міністр додав, що українські військові дуже швидко освоюють іноземні зразки озброєння. Тому західні танки, артилерію та іншу техніку вони також освоять дуже швидко.

Військова допомога для України: яке озброєння надали партнериЗброю Україні надіслали США, Велика Британія, Канада та інші країни. Докладніше – на інфографіці.

«Україна була в космосі. Ми знаємо, як користуватися NLAW, Stinger, Javelin. І ми зможемо використовувати протикорабельні ракети. Це не вища математика. Ми зможемо воювати на Абрамсах, Леопардах, тому що наші хлопці вісім років тренувалися по всьому світу з країнами НАТО» - сказав він.

Міністр також заявив, що це питання першорядної важливості на цю мить, нове озброєння допоможе українським військовим вигнати окупантів з української землі.

Нагадаємо, 8 квітня збройні сили Словаччини передали українській армії системи протиповітряної оборони С-300 засобами залізничного сполучення.

Естонія передала Збройним силам України чергову партію військової допомоги для відбиття російської агресії. Українська армія отримала протитанкові ракети, гаубиці, протитанкові міни, а також інше спорядження та озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: