Канада надасть Україні військову та фінансову допомогу на 1,5 млрд доларів

Читать на русском
У пакет нової допомоги увійде як військова допомога для потреб ЗСУ, так і фінансові кредити для України на велику суму
Ілюстративне фото24 канал

У Канаді уряд вніс на розгляд новий федеральний бюджет Канади на 2022-2023 роки. У ньому передбачено 1,5 млрд доларів на підтримку України - як на озброєння, так і на кредити уряду.

Про це повідомив депутат парламенту Канади Іван Бейкер в Twitter.

«Кілька хвилин тому міністр фінансів Христя Фріланд подала федеральний бюджет Канади. Він охоплює додаткові 500 млн доларів у 2033-23 роках для надання подальшої військової допомоги Україні та до 1 млрд доларів нових кредитних ресурсів для України. Канада буде поруч з українцями до їх перемоги» - написав він.

Не уточнюється, чи йде мова про допомогу в доларах США, або ж в канадських доларах.

Цю інформацію прокоментувала безпосередньо Христя Фріланд. За її словами, над цією програмою підтримки уряд Канади працював ще до початку війни росії проти України.

«З першого дня, коли ми почали працювати над цим бюджетом, Ця програма зростання завжди була в центрі наших турбот. А потім володимир путін вторгся в Україну» - зазначила вона.

Нагадаємо, в Канаді почала діяти тимчасова міграційна програма для українців, яка передбачає дозвіл на перебування в державі до трьох років, право на працевлаштування та освіту. А 30 березня парламент Канади рекомендував уряду ввести для українців безвізовий режим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: