Шмигаль розповів про надходження до бюджету за березень і дав прогноз на квітень

Читать на русском
За березень держбюджет України був наповнений майже згідно з планом. А ось у квітні надходження до бюджету становитимуть лише половину.
фото РБК-Україна

За березень держбюджет України був наповнений майже згідно з планом. А ось у квітні надходження до бюджету становитимуть лише половину від запланованого.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю ВВС.

Посівна кампанія розпочалася у 20 областях – Шмигаль.Посівна кампанія-2022 розпочала у 20 областях України. Ярові культури, за прогнозами, вдасться засіяти на 6 млн га.

За його словами, у березні план наповнення бюджету виконано на 95%.

«Україна отримала трохи більше 3 млрд. дол. від Заходу, але на війну ми витрачаємо 10 млрд. дол. щомісяця. Тому щодня ми говоримо з партнерами про нові гранти, кредити та програми допомоги», - зазначив прем'єр.

Шмигаль також розповів, що через війну бюджет втрачає щодня 2 млрд. гривень.

«Наразі якщо говорити про розрахунки Мінфіну щодо втрат бюджету, то втрати України становлять близько 2 млрд гривень на день. Якщо говорити про втрати інфраструктури, то за місяць війни вони попередньо становили 119 млрд доларів. Тобто 4,25 млрд доларів на день», – наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр озвучив план та джерела фінансування на відновлення України. Шмигаль також прокоментував, чи можлива продовольча криза через війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: