Посівна кампанія розпочалася у 20 областях – Шмигаль.

Читать на русском
Посівна кампанія-2022 розпочала у 20 областях України. Ярові культури, за прогнозами, вдасться засіяти на 6 млн га.

Посівна кампанія розпочалася у 20 областях України.

Про це повідомив на брифінгу прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Війна в Україні може погіршити проблему голоду в Північній Африці та на Близькому Сході – HRWВторгнення РФ в Україну може посилити продовольчу кризу на Близькому Сході та Північній Африці. Війна вже призвела до зростання цін на хліб та інші основні харчі.

«Вже у 20 областях України розпочалася посівна. Це справді позитивна новина, адже в цей же час минулого року посівна розпочалася лише у 15 регіонах. Є обережний оптимізм щодо площі посівів ярих культур. За оперативними даними, посівну можна провести на 6 млн гектарів земель. Це 80% від площі, яка була засіяна минулого року», – повідомив Шмигаль.

Глава уряду нагадав, що держава закуповує 10 млн продуктових наборів для українців, які перебувають у прифронтових містах, щоб безкоштовно роздавати їх людям. Це набори з більш ніж 10 ключових продуктів. «На 100% закупили крупи, макаронні вироби, олію, молоко, цукор. Також продовжуємо закупівлі консервів, зерна, хлібобулочних виробів, чаю та кави та іншого продовольства», – додав він.

Нагадаємо, новий міністр аграрної політики Микола Сольський припустив, що посівна кампанія цього року може затягнутися через воєнні дії.

Президент Володимир Зеленський сказав, що проблеми з експортом сільгосппродукції з України вдарять по багатьом регіонам світу. Водночас, самій Україні, за підрахунками, запасів продовольства має вистачити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: