Рада виділила додаткові кошти з держбюджету на оборону

Читать на русском
Верховна рада увечері у середу, 23 лютого, проголосувала за збільшення видатків на безпеку та оборону ще на 23 млрд грн. Відповідне рішення підтримали 345 нардепів.
фото УП

Верховна рада увечері у середу, 23 лютого, проголосувала за збільшення видатків на безпеку та оборону ще на 23 млрд грн. Відповідне рішення підтримали 345 нардепів.

Згідно з прийнятими змінами, витрати та доходи держбюджету збільшуються на 26,5 млрд. грн.

З цієї суми 23 млрд грн буде виділено за напрямом безпеки та оборони. Зокрема, додаткові 16 млрд. грн. отримає Міністерство оборони на збільшення зарплати військовим, територіальну оборону, програми розвитку та розробки сучасного озброєння.

При цьому військові матимуть змогу отримати надбавку до заробітної плати в районі 3-5 тисяч гривень.

Також 6 млрд. грн. отримає Міністерство внутрішніх справ, 0,6 млрд. грн. – Головне управління розвідки. Ще 0,5 млрд грн буде направлено на водопостачання в Донецькій області та 0,2 млрд грн – Донецькій та Луганській областях на усунення наслідків ескалації.

Крім того, Міністерству фінансів надають додаткові 3,1 млрд. грн. обслуговування державного боргу.

Збільшити витрати дозволило перевиконання доходів бюджету за статтею збору податку на додану вартість із товарів, ввезених до України. Крім того, до бюджету внесли грант від Євросоюзу до 90 млн. євро.

Голові парламенту доручили негайно підписати документ.

Нагадаємо, Верховна рада у середу, 23 лютого, готується проголосувати за впровадження надзвичайного стану.

Сьогодні РНБО схвалила запровадження надзвичайного стану по всій Україні, крім Донецької та Луганської областей, оскільки там з 2014 року діє окремий правовий режим.

У Кабміні запевнили, що запровадження надзвичайного стану в Україні не стане перешкодою для бізнесу. Також воно не позначиться на повсякденному житті українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: