В ООН озвучили кількість жертв серед мирних українців від початку війни

Читать на русском
З початку російського вторгнення в Україні загинуло майже 1500 мирних жителів, поранено понад 2 тисячі.
фото ЕРА

З початку російського вторгнення в Україні загинули майже 1500 мирних жителів, поранено понад 2 тисячі. Йдеться лише про підтверджені випадки, реальна кількість може бути більшою.

Про це йдеться у звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ).

Зеленський нагородив загиблого фотокореспондента Левіна орденом «За мужність»Президент України Володимир Зеленський вручив посмертну нагороду загиблому фотокореспонденту Максу Левіну.

Так, на сьогодні в Україні вбито 1 480 мирних жителів, поранено 2 195 людей.

Серед убитих: 331 чоловік, 211 жінок, 22 дівчинки та 40 хлопчиків, а також 61 дитина та 815 дорослих, стать яких поки що не з'ясовано.

Серед поранених: 253 чоловіки, 194 жінки, 43 дівчинки та 40 хлопчиків, а також 100 дітей та 1 565 дорослих, стать яких невідома.

У звіті зазначається, що більшість смертей та поранень сталося внаслідок застосування боєприпасів та вибухових речовин з великою площею ураження. Це, зокрема, обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де точилися бої, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи, Ізюма, Попасної та Бородянки.

Нагадаємо, на війні в Україні загинув фотограф Макс Левін. Також повідомлялося, що у нардепа Ольги Стефанішин під Черніговом загинув чоловік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: