Ніким, нічим, та неможливо: Арестович прокоментував ймовірність взяття військами рф Харкова

Читать на русском
Однак він не виключив, що Харків, як і раніше, будуть бомбити та обстрілювати. Місто намагатимуться оточити та блокувати
Ілюстративне фотоFacebook

Російські війська і хотіли б взяти Харків, але зробити це вони не зможуть. Місто готове до оборони значно краще, ніж на початку війни, а ось найкращі військові підрозділи російських окупантів вже розгромлені. Все, що залишається росіянам - намагатися блокувати місто і постійно вести його обстріли.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Тетяні Поповій.

«Ким вони будуть брати Харків? Не слухайте оксамитових блогерів. Я офіцер військової розвідки, я перебуваю в самому інформованому місці країни. Брати Харків нічим! Неможливо взяти. Місто готове до оборони краще, ніж коли його намагалися захопити величезною кількість елітних російських частин. І не захопили. А коли Харків на 100% готовий до оборони, є бойовий досвід, знають сильні/слабкі місця, і коли немає тиску від Сум, Києва та Чернігова, із загрозою оточити місто, ми говоримо про захоплення?»- сказав він.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Однак він не виключив, що Харків, як і раніше, будуть бомбити та обстрілювати. Місто намагатимуться оточити та блокувати, росіяни вже ведуть наступ на область. Зокрема, на Заході та північному заході (Куп'янськ і Валуйки) - великий залізничний вузол, звідки російські військові завозять резерви та кидають на Ізюм.

«Там йде важка метушня, тому що це місце, з якого вони збираються з півночі оточувати наші війська в зоні ООС. Там важкі бої. По Харкову досі ведеться вогонь з артилерії... Вони намагаються бити від Ізюму на південний захід. Зараз там пауза, бо вони зібрали там збірну солянку військ. Там і російські менти, і росгвардія і пожежники та залізничники, десантники. Частина підрозділів вже місяць в боях, частина тільки прибула з росії. Ізюм вони взяли, і після цього вони здохли. Тепер їм потрібно переформування і доповнення, тому і поїхали частини з рф, останні, що залишилися, щоб посилити цей напрямок» - додав Арестович.

Обстановка на фронте и границе. 41-ый день с @Alexey ArestovychПОПОВА

Нагадаємо, напередодні розвідка Міноборони заявила, що російські окупанти готуються до атаки на Харків і українські війська в зоні ООС.

Мер Харкова Ігор Терехов на тлі повідомлень у ЗМІ про можливі плани російських військових знову спробувати захопити місто записав звернення до харків'ян, в якому закликав не панікувати та зазначив, що Харків росіяни захопити не зуміють.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: