Папа Римський уперше опосередковано засудив путіна за напад на Україну

Читать на русском
Папа Франциск висловив критику на адресу президента росії володимира путіна за війну, яку росія почала проти України.
фото ЕРА

Папа Франциск висловив критику на адресу президента росії володимира путіна за війну, яку росія почала проти України.

Про це пише Reuters.

Путін бажає знищити Україну до 9 травня – ДаніловРосія почала переформування військовослужбовців, щоб й надалі завдавати ударів по території нашої країни.

Про засудження путіна йшлося у зверненні Папи Римського в суботу, 2 квітня, до мальтійських офіційних осіб після прибуття на середземноморську острівну державу.

Він нагадав, що Москва заявляє, що акція, розпочата нею 24 лютого, є «спеціальною військовою операцією», спрямованою не на деокупацію території, а на демілітаризацію та «деназифікацію» свого сусіда.

Папа Римський відкинув цю термінологію, назвавши цю акцію - війною.

«Зі сходу Європи, із країни сходу сонця, тепер поширилися темні тіні війни. Ми думали, що вторгнення в інші країни, дикі вуличні бої та атомні загрози – це похмурі спогади про далеке минуле», – сказав він.

За його словами, «крижані вітри війни, які несуть за собою лише смерть, руйнування та ненависть, потужно обрушилися на життя багатьох людей і торкнулися всіх нас».

«Знову якийсь володар, на жаль, захоплений анахронічними заявами про націоналістичні інтереси, провокує і розпалює конфлікти, тоді як прості люди відчувають необхідність побудувати майбутнє, яке або буде спільним, або взагалі не буде», — сказав Папа Римський.

При цьому він рішуче засудив «невиправдану агресію» та «звірства» на війні.

Нагадаємо, у лютому Папа Римський висловився з приводу ймовірного вторгнення рф до України. А у березні він зробив заяву на підтримку України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: