Гірше за будь-який ІДІЛ: Кулеба і Монастирський прокоментували звірства росіян на Київщині

Читать на русском
У майбутньому цифра загиблих мирних жителів буде вимірюватися як мінімум сотнями. Зараз цю цифру не називають
Фото з місця подійAFP 2022

Російські військові заплямували себе страшними військовими злочинами, опинившись гірше будь-яких терористичних організацій, включаючи сумнозвісний близькосхідний ІДІЛ.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відеозверненні у своєму Twitter.

«Нічого не може зрівнятися з тим, що ми бачили в Бучі. Я особисто намагаюся підготувати себе до фотографій і відео, які з'являться з Маріуполя, коли ми його звільнимо. Ймовірно, вони будуть ще більш жахливими... Те, що ми бачили в Бучі, робить один факт чітким: росія гірша, ніж ІДІЛ, в її звірствах, злочинах, масштабах цих злочинів і грубості поведінки російської армії в Україні. Я не знаю, де ці солдати вчилися, якого роду цінності вони сповідують, якщо сповідують, тому що це неймовірно» - сказав він.

Водночас міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський припустив, що в майбутньому цифра загиблих мирних жителів буде вимірюватися як мінімум сотнями. Зараз цю цифру не називають.

«Ми не називаємо зараз цифру загиблих жителів, мирних жителів. Ця цифра буде вимірюватися сотнями. Вивозять трупи... Багато місцевих жителів вважаються безвісти зниклими. Зараз не знаємо точну цифру, але це також дуже багато людей. Зараз встановлюється за свідченнями самих місцевих жителів, хто залишився, а хто був викрадений або закатований росіянами, хто зник і не повернувся» - розповів він.

Виростили виродків: Зеленський звернувся до матерів російських військовихПрезидент України Володимир Зеленський відреагував на вбивство мирного населення у Бучі та звернувся до матерів російських військовослужбовців, які воюють в Україні.

Монастирський також визнав, що свідчення з інших деокупованих територій, ймовірно, будуть ще більш моторошними, ніж з Бучі, Ірпеня та інших міст Київщини.

«Такого жаху ніколи в житті не бачив. І я думаю, що це лише перша сторінка, яку ми з вами відкриваємо в страшній історії деокупації України та Київщини зокрема. Таке я чув з розповідей людей, які звільняли певні населені пункти на сході України у 2014-2018 роках. Але побачити це за 20 кілометрів від столиці – це, звичайно, шок» - резюмував він.

Раніше Генеральний прокурор Ірина Венедіктова поділилася попередніми наслідками звірств російських окупантів у Київській області. Виявили вже понад чотириста убитих мирних жителів.

Нагадаємо, 2 квітня українські військові та поліцейські, а також представники ЗМІ після заходу в деокуповані міста Київської області зазнали шок. Вони виявили величезну кількість тіл убитих росіянами цивільних українців, що часто лежать просто посеред вулиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: