У звільненому Тростянці розпочалися відновлювальні роботи

Читать на русском
У звільненому від російських окупантів Тростянці Сумської області вже розпочали відновлення зруйнованих будинків.
t.me/Zhyvytskyy

У звільненому від російських окупантів Тростянці Сумської області вже розпочали відновлення зруйнованих будинків та будівель. Місто обстежує група архітекторів та урбаністів.

Про це повідомив голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький на брифінгу.

У звільненому від окупантів Тростянці виявили тіла закатованих мирних жителівУ Тростянці знайшли тіла двох зв'язаних мирних жителів із вогнепальними пораненнями. Про зникнення цих людей раніше повідомляли родичі.

За його словами, у Тростянці фахівці обстежують будівлі та нададуть висновки та рекомендації щодо їх відновлення.

«Разом із головним архітектором області Володимиром Биковим та спільно зі спеціалістами з Києва, проектними інститутами обговорили перші кроки робіт. Починаємо обстеження території, проектування та відновлення центральної частини Тростянця. Для нас важливо, щоб те, що було зруйноване орками, було відновлено, і люди повернулися до нормального життя в громаді», — сказав Живицький.

Він додав, що у місті розпочинають відновлення об'єктів інфраструктури. У частині Тростянця вже є електроенергія, цілодобово працюють електрики, газовики, комунальні служби.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили Тростянець 26 березня. Також українські військові звільнили від окупантів усю Київську область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: