У Зеленського розповіли, чому не зацікавлені у двосторонньому договорі з росією

Читать на русском
Будь-який договір з росією завжди може трактуватися для неї неоднозначно і москва може в будь-який момент порушити будь-яку домовленість, якщо буде впевнена, що їй за це нічого не буде
Михайло ПодолякFacebook

Україна опинилася у війні з росією віч-на-віч з агресором. Тому основним завданням переговорів з москвою був пошук формули безпеки України, яка виявиться дієвою на дуже довгі роки.

Про це заявив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Ми у війні з рф сам на сам. Наші надії, що хтось стоятиме поруч, виявилися ілюзіями. Тому ключовим на переговорах для нас було знайти формулу безпеки України на довгі-довгі роки. Юридичну формулу, яка дозволить нам отримати інші країни, які будуть нам забезпечувати гарантії безпеки. Тому ключове в тому, як повинна закінчитися ця війна - підписання гарантій безпеки для України» - пояснив він.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Подоляк нагадав, що довіряти кремлю не можна. Будь-який договір з росією завжди може трактуватися для неї неоднозначно і москва може в будь-який момент порушити будь-яку Домовленість, якщо буде впевнена, що їй за це нічого не буде.

«Ми не хотіли підписувати з росією двосторонню угоду про мир, тому що росія - я делікатно скажу - специфічна країна, будь-який підписаний документ з якою завжди може трактуватися неоднозначно, і вони завжди можуть його порушити. Але в багатосторонньому форматі ми хотіли, щоб росія була серед гарантів - щоб вона була юридично зобов'язана не тільки Україні, а й перед іншими країнами-гарантами» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше нардеп і член переговорної групи Давид Арахамія запевнив, що Україна не підписуватиме документи про гарантії безпеки, де у росії буде якесь право ветувати реалізацію таких гарантій.

Питання про нейтральний статус України, про який йшла мова на переговорах з росією, буде в обов'язковому порядку винесено на референдум, тому що рішення повинен приймати український народ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: