Ракета, яка розірвалася під Бєлгородом, прилетіла з території росії - розслідувачі CIT

Читать на русском
Розслідувачі CIT вважають, що це була крилата ракета, яких немає на озброєнні української армії.
Вибухи в Бєлгородіfocus.ua

Ракета, яка вибухнула у пʼятницю, 1 квітня, біля села Нікольське поблизу російського обласного центру Бєлгорода, прилетіла з території самої країни-агресора.

Про це повідомляє група Conflict Intelligence Team (CIT).

Як стверджують розслідувачі, їм вдалося визначити точне місце влучання ракети і за напрямком зйомки визначити, що снаряд прилетів зі сходу або з північного сходу, тобто з території росії.

Культура вбивства. Колонка Леоніда ШвецяНе можна сховатися за твердження, що у всьому винні політики та пропагандисти. Справа совісті кожного чинити цьому зовнішньому тиску опір, залишитися людиною, або піддатися йому, впустивши всередину звіра.

При цьому, у CIT вважають, що це була крилата ракета, яких немає на озброєнні української армії.

Розслідувачі мають сумнів, що ймовірний запуск із російської території був свідомою провокацією. Найімовірніша помилка наведення чи сходження боєприпасу з траєкторії.

Крім того, 1 квітня також стало відомо про пожежу на нафтобазі компанії «Роснєфть» у Бєлгороді. Місцева влада повідомила, що по нафтобазі було завдано удару з двох вертольотів, які проникли на територію міста з українського боку і летіли на низькій висоті.

Водночас, в Україні наголошують, що відповідальною за події на території росії є сама країна-агресор. Президент України Володимир Зеленський в інтервʼю американському телеканалу Fox News прямо відповісти на запитання щодо можливого удару по російській нафтобазі відмовився.

Нагадаємо, 1 квітня в російському місті Бєлгород, яке знаходиться недалеко від кордону з Україною, сталася масштабна пожежа на нафтобазі. Влада міста заявила, що по нафтобазі завдали удару два українських вертольоти.

У Міноборони України не підтвердили та не спростували інформацію про причетність України до пожежі на нафтобазі в російському місті Бєлгород.

«Я хочу наголосити, що станом на сьогодні Українська держава здійснює оборонну операцію з відбиття збройної російської агресії на території України. І це зовсім не означає, що Україна має нести відповідальність за всі прорахунки, за всі катастрофи та всі події, що відбуваються на території рф. Ми не вперше бачимо такі обвинувачення. Тому, друзі, я не буду ані підтверджувати цю інформацію, ані спростовувати», – сказав, коментуючи події в Бєлгороді, речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

Раніше радник керівника ОПУ Олексій Арестович пояснив, чому українська армія не завдає ударів по військових цілях у росії.

Також нагадаємо, що Данілов висловився щодо вибухів на нафтобазі у Бєлгороді. У американському Білому домі також прокоментували вибухи в російському Бєлгороді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: