Наступальна та оборонна зброя: Іспанія направляє до України військову допомогу

Читать на русском
Іспанія за місяць війни направила до України вже десять літаків зі зброєю та планує продовжувати такі поставки.
Фото: aa.com.tr

Іспанія за місяць війни направила до України вже десять літаків зі зброєю та планує продовжувати такі поставки.

Про це у четвер, 31 березня, заявила міністр оборони королівства Маргарита Роблес, повідомляє місцеве видання la informacion.

Норвегія збільшила постачання в Україну протитанкової зброїНорвегія передала Україні більше зброї, щоб допомогти країні захистити себе від Росії. Загалом Україні подаровано 4000 одиниць протитанкової зброї.

За її словами, ці літаки приземляються в країні, яка межує з Україною – якої саме Роблес не уточнила – після чого вивантажуються та доставляються українським військовим.

Усього за останній місяць було відправлено десять рейсів, сім із них із наступальною зброєю та ще три - з оборонним та гуманітарним вантажем.

Роблес наголосила, що ці поставки продовжуватимуться виходячи з потреб України. Так, останнім рейсом в Україну було доставлено броньовану машину швидкої допомоги для евакуації поранених із міста Маріуполя.

«Готовність Іспанії, як і інших країн НАТО та Євросоюзу, полягає у тому, щоб допомогти максимальній кількості громадян України. Ми надішлемо все необхідне», - зазначила Роблес.

Нагадаємо, прем'єр Британії Борис Джонсон заявив про готовність надати Україні ще «більш смертоносну зброю».

Сьогодні президент Володимир Зеленський попросив у Австралії більше озброєння, зокрема бронемашини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: