Спроби Кремля перекинути найманців із Сирії та Лівії в Україну не вдаються – Арестович

Читать на русском
Спроби Росії перекинути найманих бойовиків із Сирії та Лівії на війну проти України поки що не завершилися успіхом.
president.gov.ua

Спроби Росії перекинути найманих бойовиків із Сирії та Лівії на війну проти України поки що не завершилися успіхом.

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович на брифінгу в ОПУ у середу, 16 березня.

Арестович розповів про вольовий конфлікт під час війни та про те, як пережити психологічну втомуТретя фаза психологічної втоми від війни почнеться після 21-го дня і буде проявлятися у зневірі в перемогу та виборі катастрофічних сценаріїв – розповів один зі спікерів Офісу президента.

«Щодо загальної ситуації навколо України та в найбільш її гарячих точках, то вони не змінилися протягом доби і не мають шансів на зміну, тому що Російська Федерація витратила свої ресурси. Спроби перекинути своїх найманців із Сирії та Лівії, ошметки своїх підрозділів з Далекого Сходу поки що їм не вдаються. Тобто вони не мають резервів як за нашою оцінкою, так і оцінкою провідних західних фахівців», - сказав він.

За його словами, основні зусилля РФ зараз зосереджені в районі зони ООС. У той же час вчора противник зазнав втрат у напрямку міст Ізюм та Миколаїв.

Він нагадав, що вчора ЗСУ провели на окремих дільницях тактичний контрнаступ, який покращив ситуацію. Військово-політичне керівництво України зберігає контроль за ситуацією, додав Арестович.

Нагадаємо, раніше Арестович припустив, що Росія може зосередитись на «ракетній» війні.

Україна та РФ зараз продовжують переговори у форматі відеоконференції. В ОПУ заявили, що модель нейтралітету України може бути лише «українською», а не шведською чи австрійською.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: