ЄС розглядає нові санкції проти російських банків та олігархів – WSJ

Читать на русском
ЄС може запровадити додаткові санкції проти російських банків та сімей олігархів. Також шукають способи запобігти використанню криптовалют для обходу санкцій.

Європейський Союз розглядає можливість запровадження додаткових санкцій проти росії. Нові обмежувальні заходи можуть торкнутися членів сімей олігархів та банки. Крім того, ЄС може посилити обмеження на використання криптовалюти.

Про це пише видання The Wall Street Journal із посиланням на дипломатів, знайомих із обговоренням.

Росія обігнала Іран та Північну Корею за кількістю накладених на неї санкцій – BloombergРосія стала лідером у світі за кількість накладених на неї санкцій, обігнавши Іран, КНДР та Сирію.

Пропозиція щодо нових санкцій очікується наступного тижня від Європейської комісії, виконавчого органу ЄС. Потім ця пропозиція повинна бути узгоджена всіма 27 державами-членами.

Європейські чиновники розглядатимуть запровадження санкції проти чотирьох російських банків, які були відключені від платіжної системи SWIFT, включаючи ВТБ. Активи ВТБ були заморожені США та Великою Британією, але ЄС відклав нові санкції проти нього. На даний момент немає планів включати до списку Газпромбанку або Ощадбанку.

Також ЄС розглядає набагато ширші санкції щодо членів сімей російських бізнес-еліт чи олігархів, щоб зупинити переміщення їхніх активів за кордон.

Крім цього, в ЄС шукають способи запобігти використанню криптовалют для обходу санкцій: наприклад, завадити особам, які перебувають під санкціями, торгувати криптовалютними активами.

Нагадаємо, в Євросоюзі вже пообіцяли жорстко контролювати виконання санкцій проти росії і припиняти спроби їхнього обходу.

15 березня ЄС офіційно ухвалив четвертий пакет санкцій проти російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: